lauantai 19. elokuuta 2017

TAIVAS ON HARMAA... 


mutta niin itkee sielukin. Elämä on niin pienestä kiinni, sattumasta, läsnäolon hetkestä. Pahuuden lonkerot kiemurtelevat omaan elinpiiriin, luovat epävarmuutta ja pelkoa.

Kuva: Johanna Manu / Yle
On käsittätmätöntä miksi tällaista tapahtuu ( https://yle.fi/uutiset/3-9785241 ) Vielä kun tapahtumat sattuvat oman elinpiirin keskiöön, sinne missä olet kuvitellut olevasi turvassa, maailman metropoleihin verrattuna pienessä kaupungissa. Ei minulla ole ollut harhakuvaa, etteikö Turussa olisi ongelmia. Olen kokenut kaupungin muuttuvan turvattomammaksi jo vuosien, vuosikymmenien, ajan. Vähensin kävelyä iltavuorosta kotiin, koska ydinkeskustan levottomuus oli pelottavaa etenkin viikonloppuisin.  Mitään tälläista en silti ole voinut kuvitella tapahtuvan omassa kotikaupungissani.


Nytkin istun täällä mökilläni (onnneksi), kuuntelen sadetta ja katson taivaan harmautta. Mikään ei voi kuvata paremmin mielalaa kuin tuo raskaana maahan valuva vesi, taivas itkee puolestani, en osaa tai ehkä uskalla, surra itse. Tai siis suren kyllä, mutta pelkään antaa surulle valtaa. Raskas suru päästää myös pelon valloilleen. Pelko on pidettävä kurissa, uskallettava elää normaalisti, vain näin voidaan taistella pahuutta vastaan. 


Tämä tapahtuma on vastaavien ohella herättänyt vahvaa yhteisöllisyyttä, surraan yhdessä, viedään tapahtumapaikoille kynttilöitä ja kukkia. Hyvä näin, tuetaan ja autetaan toisiamme siinä missä voidaan. Aina on ihmisiä, jotka välinpitämättömästi kulkevat hädässä olijan ohi, onneksi tlanteessa kuin tilanteessä on myös niitä niitä, jotka pysähtyvät auttamaan, vaikka oma turvallisuuskin olisi uhattuna.Auttajia löytyy ikään, sukupuoleen tai kansallisuuteen katsomatta, he myös auttavat em. ehdoin ketä tahansa. Kiitos heille, aidoille inhimilllisille kanssakulkijoille 💚  ( https://yle.fi/uutiset/3-9785500 ) 


Vihalla ei voiteta vihaa, kosto ei paranna mitään tai ketään. Arvet jäävät, yritään kasvaa niiden yli. Kannetaan vastuuta toisitsamme, autetaan toisiamme, ollaan inhimillisiä. Ollaan empaattisia ja oikeudenmukaisia. Kaikkea ei tule hyvksyä, pahan tekijät pitää saattaa vastuuseen teoistaan. Silti meillä meillä on varaa välittämiseen! Aina, ei vain tänään, tämän teon aktivoivima. Välitetään toisistamme ihan tavallisessa arjessamme  💜 http://blogit.image.fi/paivystavaanarkisti/empatia-on-kaikki-mita-meille-jaa/ 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti