keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Haluaisin oppia tunnistamaan

ja erottamaan linnut. Sekä niiden äänestä ja toki myös kunnolla ulkonäöstäkin. Mutta tuo tuntuu olevan mahdotonta. Rakastan lintujen viserrystä, suorastaan hurmaannun siitä, etenkin näin varhain keväällä. Tunnistan kyllä erilaisia linnun viserryksiä, mutta mitä ne ovat, ihan mahdotonta. Joskus opiskeluaikoina mietin liittymistä luontokerhoon, mutta se vaan jäi...  Mutta hällä väliä, nautin linnuista kuitenkin, ja nautin erittäin paljon. 

http://www.suomenluonto.fi/sisalto/videot/lintukaraoke-peippo/

Tänään on kevään juhla, tai pikemminkin sen aatto. Kaupunki on täynnä juhlivaa kansaa, tuntuu kuin suomalaisetkin muuttuisivat monta monta vertaa normaalia iloisemmiksi. Minulle vapun vietto ei ole mikään "must" juttu, jos olen vapaalla menen toki mielelläni seuraamaan juhlamenoja. Siinä on aivan oma tunnelmansa. Kun iloinen väki kokoontuu laittamaan lakit päähän ja hurraamaan keväälle, kuplii ilo sydämessä, nyt on kevät! Tänään juhlan kruunasivat juuri nuo konserttiaan pitävät linnut, ja aurinko. Voisiko paremmin viestittää uskoa siihen että kesäkin on tulossa?



http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/kuuntele-mustarastas-on-syvantumma-huiluniekka/

Rakastan värejä, värit kuuluvat minuun aivan oleellisesti. Leikin väreilllä, värit kulkevat mukanani monella tapaa monella tasolla, tulee erilaisia kausia, nyt on pitkästä aikaa sinisen vuoro. Sekin on virkistävää :) Tosin kalliiksi tulee kun sitten on pakko hankkia erilaista rekvisiittaa koska juttujen on käytävä hyvin yhteen... ;) Väreillä voi vaikuttaa omaan ja muiden mielialaan, hymy tarttuu kuin itsestään, mutta myös värien tuoma ilo tarttuu. Värit eivät ole suinkaan toisarvoisia, ne ovat pikeeminkin tärkeä osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kipukättäkin on hauskempi  katsoa jos siinä on iloinen tassun lämmitin.

Ihan huvin vuoksi tein Fb:ssa olevan voimaväri-testin. Tuskin ne muutamat kysymykset kovin varmaa tietoa tuovat, mutta syvmmin ja laajemmin tutkittuna meillä jokaisella on taatusti omat värimme niin voimaa tuomaan kuin sitä viemäänkin. Tässä lainauksena oma tuokseni, katsotaan annanko sen vaikuttaa elämääni: "Punainen symboloi rakkautta, elinvoimaa, eloisuutta, intohimoa, seksuaalisuutta, tulta ja jännitystä, mutta myös vaaraa, valtaa ja aggressiota. Se antaa energiaa, piristää ja innostaa. Toisin kuin yleisesti ajatellaan, punainen on maskuliininen väri. "
Kuikan huudosta nousee entistä isompi kesän ikävä. Mutta se ikävä on hyvää ikävää, se on onnellista kaipuuta. Olen kesän lapsi, ihan konreettisesti ja siksi varmaan myös koen kesän (ja keväänkin) erittin voimakkaasti. Itse asiassa, koen vuodenajat myös värien kautta. Kesän täyteläinen vihreä, meren syvä sini, kukat sellaisina värisekoituksina että luonnossa ne eivät koskaan riitele toistensa kanssa. Vaikka väripaletissa niitä en koskaan laittaisikaan lähekkäin. Mutta luonnossa kaikki on mahdollista, kaikella on oma paikkansa.


http://www.suomenluonto.fi/sisalto/artikkelit/kuuntele-punarinnalla-on-kevatillan-kaunein-liverrys/





Annetaan punarinnan toivottaa meille kaikille hyvää yötä, onnellista kevään aikaa. Uskotaan että tämän päivän iloiset ilmeet jaksavat olla värittämässä päivää huomennakin. Muistetaan hymyillä, mieluummin hymy kuin mutrussa oleva suu :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti